Professional playground

Alles over werken in de game-industrie

Skylla Janssen en Micha van der Meer 9789047301448 | 1e druk, 2010
Budh

Beschrijving

Of het nu een casual game, een AAA-game of een serious game betreft, in alle gevallen wordt het succes van ondernemingen die games ontwikkelen en vermarkten, bepaald door de combinatie van expertise uit allerlei disciplines. In Professional playground lees je meer over methoden die helpen bij het produceren van een game, hoe de belastingdienst meebetaalt aan de ontwikkeling van een game, welke businessmodellen gangbaar zijn, hoe de relatie tussen de pr-manager en de gamejournalist is, hoe intellectueel eigendom beschermd kan worden en wat het toekomstperspectief voor Nederlandse gamebedrijven is.

In dit rijk geïllustreerde boek wordt de dagelijkse praktijk van de auteurs uit verschillende disciplines helder beschreven. Je komt van alles te weten over de vraagstukken waar ondernemers en ondernemende mensen in de game-industrie voor staan en hoe valkuilen kunnen worden vermeden.

Doelgroep

Professional playground is een aanrader voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in de game-industrie. Door de combinatie van praktijkvoorbeelden met theoretische kennis ontstaat een informatief en toegankelijk boek. Dit boek is bedoeld voor studenten, docenten en managers, maar ook voor producers, artists, programmeurs en game- en sound designers die hun expertise willen verbreden en verbeteren.

Auteursinformatie

Momenteel is Micha van der Meer werkzaam als CGO voor WhiteBear. Vijfentwintig jaar geleden zette hij zijn gameverslaving om in betaald werk. Min of meer gedwongen door deze feiten ontwikkelde hij zich tot een van de actiefste ondernemers van de Nederlandse game-industrie. Hij was cofounder van de gamedevelopers Witan en WhiteBear, behaalde de milestone van honderd ontwikkelde en uitgegeven commerciële games en zette met Moorhuhn de kracht van advergames op de kaart.
Skylla Janssen werkt als docent interactieve media en marktonderzoek bij de opleiding Media- & Entertainmentmanagement van de Hogeschool INHolland. Daarnaast is zij als promovenda verbonden aan de Universiteit van Leiden. In haar onderzoek richt zij zich op de invloed van gebruikers (participatie) op de ontwikkeling van nieuwe formats in de media-industrie. Voordat zij in het onderwijs en het onderzoek terechtkwam, werkte ze voor het Finse Sonera, een internet service provider en mobiele operator. Zij studeerde heao-ce aan de Hogeschool Haarlem en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Haar boek “De Game-industrie. Een inleiding” dat ze samen met Micha van der Meer schreef, was het eerste over dit onderwerp in Nederland. Zij is vooral geïnteresseerd in de dynamiek en de innovatieve (zakelijke) mogelijkheden van de game-industrie terwijl ze zelf graag Super Mario Galaxy op de Wii speelt.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2021 | Boom uitgevers Den Haag